WordPress - Päivitä kotisivuja itse helposti

WordPress-julkaisu­järjestelmä

WordPress

Maailman suosituin julkaisualusta.

Delanet toteuttaa julkaisujärjestelmää käyttävät verkkosivustot WordPress-alustalle. Syitä tähän on monia. WordPress on maailman ylivoimaisesti suosituin julkaisualusta. W3Techs –tutkimuslaitoksen tilastojen* mukaan WordPressin markkinaosuus maailmanlaajuisesti on jo yli 35% kaikista verkkosivustoista. Julkaisujärjestelmää käyttävien sivustojen välillä markkinaosuus on peräti 62% (tammikuu 2020) (lähde). WordPressiä käyttävät paitsi bloggaajat ja pienyritykset, myös monet tunnetut kansainväliset brändit.

WordPress-näkymä

Aidosti helppokäyttöinen.

WordPress on suunniteltu tavallisen ihmisen käytettäväksi. Suomenkielinen, looginen käyttöliittymä auttaa keskittymään oleelliseen: sisällön tuottamiseen. Käyttäjältä ei vaadita teknistä tietämystä verkkosivujen toiminnasta. Kuvien ja liitteiden hallinta on helppoa.

Ilmainen, avoin, ja sitoutumaton.

WordPress perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja sitä kehitetään ja päivitetään jatkuvasti kymmenien tuhansien ammattilaisten muodostaman yhteisön voimin. Mikäli sivustolle tulevaisuudessa tehdään suurempia muutostöitä, asiakas ei joudu sitoutumaan käyttämään tiettyä toimittajaa - kuka tahansa WordPress-järjestelmän tunteva ammattilainen voi tehdä muutostyöt riippumatta siitä, kuka sivuston on alun perin WordPress-järjestelmän päälle rakentanut.

WordPress itsessään on myös täysin ilmainen, eikä Delanet peri sen käyttämisestä maksuja. Maksat ainoastaan järjestelmän käyttöönottoon/muokkaamiseen ja sivuston rakentamiseen tehdystä työstä.

Mukautuu tarpeisiisi.

Julkaisujärjestelmän toimintoja voi laajentaa tarpeen mukaan erittäin monipuolisesti, ja se soveltuu hyvinkin erilaisten ja -laajuisten verkkopalvelujen alustaksi. Erilaisia sisältötyyppejä voidaan luoda jokaista käyttötarkoitusta varten ja räätälöidä käyttöön juuri ne toiminnot, joita tarvitset. WordPress-sivustoista saadaan rakennettua automaattisesti hakukoneoptimoituja.

Miksi valita Delanet Wordpress-toteuttajaksi?

WordPress ei vielä itsessään ole synonyymi laadukkaalle sivustolle. Laadukas ja tietoturvallinen WordPress-toteutus vaatii tekijältä runsaasti tietotaitoa järjestelmästä. Suomessa toimii muutamia kymmeniä yksinomaan WordPressiin erikoistuneita tekijöitä. Toteutusten laatu ja hintahaitari on laaja.

Monet WordPress-tekijöistä käyttävät valmiita teemoja ja runsaasti lisäosia toteuttaessaan sivustoja, kuitenkaan tietämättä sen syvällisemmin mitä konepellin alla tapahtuu ja miten toimia, jos sivusto lakkaakin toimimasta esim. WordPress-järjestelmän päivityksen yhteydessä. Toteutukset ovat monesti viimeistelemättömiä ja hallintapaneelit sekavia käyttää. Sudenkuoppia on monia.

Delanet toteuttaa WordPress-sivustot ammattitaidolla ja intohimolla toteuttaa laadukkaita WordPress-sivustoja. Valmiita teemoja ei käytetä, ja lisäosiakin erittäin harkitusti. Delanetin toteuttamien WordPress-asennusten tietoturva on huomioitu tarkoin, ja sitä parannettu oletusasennukseen verrattuna useilla erilaisilla toimenpiteillä.

Toinen merkittävä asia on viimeistely. Tämä näkyy paitsi sivuston julkisella puolella, kuin myös WordPress-hallintapaneelissa. Tämä puoli tuntuu monilta kilpailijoilta unohtuvan lähes kokonaan. Delanet rakentaa WordPressin hallintapaneelin aina käyttäjän (eli asiakkaan) näkökulmasta - helpoksi ja mukavaksi käyttää. Hallinnan käyttöliittymä räätälöidään jokaiselle sivustolle erikseen. Kullekin päivitettävälle asialle on oma, käyttötarkoituksen mukaan valikoitu kenttänsä. Kaikki sivuston päivittäjän kannalta ylimääräinen puolestaan piilotetaan.

Webhotelli ja verkkotunnus WordPress-sivustolle

WordPress-sivustoa varten tarvitaan riittävästi puhtia sisältävä webhotelli sekä verkkotunnus (domain). Mikäli näitä ei vielä ole hankittuna, tai haluat vaihtaa nykyisen palveluntarjoajanne parempaan, Delanet voi hoitaa järjestelyt puolestanne! Delanet suosittelee sivustosi webhotelliksi erinomaista hinta-/laatusuhdetta tarjoavaa Zoneria (Zoner Oy).

Zoner - Webhotelli + Oma verkkotunnus

WordPress-huolenpitopalvelu - varmista sivustosi tietoturva ja varmuuskopiointi

WordPress-huolenpitopalvelu

Mikä tahansa sivusto voi joutua verkkohyökkäyksen kohteeksi. Useimmiten nämä hyökkäykset ovat automatisoituja, ja niiden tarkoituksena on roskapostitus tai haittaohjelmien levittäminen.

Suosiostaan johtuen WordPress-pohjaiset sivustot ovat erityisen kiinnostavia kohteita verkkorikollisille ja roskapostittajille. Verkkohyökkäyksissä/sivustoihin murtautumisissa pyritään käyttämään hyväksi vanhentuneiden WordPress-versioiden mahdollisia tietoturva-aukkoja. Oikein asennettu, suojattu ja ylläpidetty WordPress-sivusto on turvallinen. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että WordPress-järjestelmä lisäosineen pidetään ajan tasalla, aina uusimmat tietoturvapäivitykset asennettuina.

Murron kohteeksi joutuneen sivuston puhdistaminen ja vahinkojen korjaaminen jälkikäteen on työlästä. Lisäksi hosting-palveluntarjoaja voi sulkea roskapostia tai haittaohjelmia levittävän sivuston kokonaan, ilman erillistä varoitusta. Samalla sivusto voi helposti joutua Googlen mustalle listalle, jolloin se katoaa hakutuloksista kokonaan. WordPress-pohjaisen sivuston tietoturva ja tekninen huolenpito ovat asioita, joihin tulisi suhtautua vakavasti ja ennaltaehkäisevästi.

Jätä järjestelmän päivittäminen, varmuuskopiointi, ja muu tekninen ylläpito Delanetin huoleksi!
Delanet tarjoaa helppoa ja edullista avaimet käteen -tyyppistä huolenpitopalvelua WordPress-sivustoille.

Yli 90% Delanetin toteuttamista WordPress-sivustoista on käytössä WordPress-huolenpitopalvelu.

Palveluun sisältyy:

  • Sivuston tilan aktiivinen tarkkailu sekä mahdollisten murtautumisyritysten seuranta ja toimenpiteet
  • WordPress-järjestelmän sekä lisäosien päivitystarpeen tarkkailu
  • Säännöllinen päivittäminen vähintään 12 kertaa vuodessa
  • Kriittisten tietoturvapäivitysten asentaminen välittömästi
  • Päivittäinen skannaus tunnettujen tietoturvauhkien varalta
  • Päivittäinen varmuuskopionti
  • Sivuston puhdistaminen ja toimivan version palauttaminen ilman erillistä veloitusta, mikäli sivusto joutuu hyökkäyksen kohteeksi

Palvelu voidaan ottaa käyttöön niin uuteen kuin vanhempaankin WordPress-sivustoon. Kysy lisää!

Kiinnostuitko?